Degustaties - 't Bierkwartier

't Bierkwartier
Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Degustaties

Activiteiten
Bij elke degustatie worden 5 à 6 bieren (elk ong. 15 cl) uitgeschonken die aansluiten bij het gekozen onderwerp.  
In elk geval, gezien het rijke bieraanbod varieert de selectie continu, dus u zal sowieso aangenaam verrast worden!

Kostprijs:
- voor groepen van 5 à 10 personen geldt een vaste prijs van €230
- voor groepen van 11 à 20 personen**: €22/pp
- voor groepen van meer dan 20 personen**: €21/pp

* alle prijzen zijn incl. BTW
** voor groepen vanaf 11 personen dient de klant zelf de locatie aan te duiden en te voorzien.


1. Geschiedenis van het Bierbrouwen
We gaan terug in de tijd en overlopen alle cruciale mijlpalen die aanleiding gaven tot onze huidige bieren en bijhorende biercultuur!  De pioniersrol en rijke brouwgeschiedenis van België worden uit de doeken gedaan.
2. Brouwproces
We gaan door het volledige brouwproces van gerstkorrel tot afgewerkt bier.  Welke ingrediënten en welke stappen in het proces bepalen de bierstijl, kleur, smaak, aroma en het bewaarpotentieel?
3. Grondstoffen en Ingrediënten van Bier
We bespreken uitvoerig alle grondstoffen van bier: gerst, mout, gist, hop, gruut, kruiden en water.   Op welke manier beïnvloeden ze kleur, schuimkraag, smaak en aroma?
4. Biersoorten: Algemeen
Welke bierstijlen bestaan er zoal?  Abdijbier, stout, porter, geuze, oudbruin, IPA's, pilsbieren, dubbels, tripels, oak-aged bieren, etc... komen aan bod!
5. Biersoorten: Trappisten- en Abdijbieren
We nemen een loopje door de geschiedenis van de abdij- en trappistenbieren.  Welke trappistenbieren bestaan er?  En wat valt er te weten over abdijbieren?  Wat maakt deze bieren nu eigenlijk zo apart en wat is de gedachte erachter?
6. Biersoorten: Lambiek en Vlaams Oudbruin/Roodbruin
Bieren van spontane en gemengde gisting.  Vaak nog ongekend, maar steeds verrassend... wat is het geheim erachter?
7. Bewaren en Rijpen van Bier
Welke bieren bewaren/rijpen goed en welke niet?  Waarom is dit zo?  En hoe doe je dit het best?
8. Degusteren van Bier
Hoe degusteer je een bier op een correcte manier?  We bespreken kleur, schuim, aroma's, smaak, nasmaak en andere mogelijke observaties.
9. Bier en Gezondheid
Hoe gezond of ongezond is bier?  Welke zijn de gezondheidsbevorderende ingrediënten van bier, en welke werken tegen ons?  En waarom?  We bespreken uitvoerig alle pro's en contra's...
 
                 't Bierkwartier                                                                                                                                                                               all rights reserved                                                                                                                                                                                                   BE 0607 876 036
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu