Bier Brouwen - 't Bierkwartier

't Bierkwartier
Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bier Brouwen

Activiteiten
Je eigen bier brouwen... het kan!

Eender welk soort bier* je wilt brouwen, 't Bierkwartier kan ervoor zorgen!
Kies je voor een brouwsessie bij ons, dan kies je ervoor om het ganse traject van moutkorrel tot afgewerkt bier mee te maken.  Wat houdt dit in?
- maischen
- filteren
- koken van de wort
- koelen van de wort en enten van de gist
- primaire gisting**
- bottelen en hergisting op fles**
- lageren
... dit alles met de nodige deskundige uitleg natuurlijk.
En u neemt uiteindelijk een bak (24 x 33 cl ofwel 12 x 75 cl) van uw eigen bier*** mee naar huis!  
Let wel, u mag dit niet doorverkopen of commercieel beschikbaar stellen.

Laat u ook niets wijsmaken, sommigen verkondigen dat een brouwsessie slechts een 3 à 4 uurtjes moet duren, dit is niet het geval.  Als u een vakkundig correct bier wilt brouwen, reken dan maar gerust dat u een 6-tal uren bezig bent, waarna de vergisting, hergisting en lagering nog eens respectievelijk 7, 10 en 21 dagen innemen, telkens afhankelijk van het type bier.  U ziet het, voor een goed bier dient u de tijd te nemen.
En nog iets, bij anderen bottelt u het bier dat een andere groep eerder gebrouwen heeft (om tijd en moeite te sparen), dit is niet het geval bij 't Bierkwartier... u zal uw eigen bier bekomen.

Uw eigen bier brouwen kost € 55 per persoon (er kunnen bierdegustaties aan gekoppeld worden), met een minimum van € 300, en kan voor groepen tot max. 8 personen.
Brouwen op locatie naar uw keuze kan ook, er wordt dan wel kilometervergoeding alsook een supplement van 60 aangerekend (transport installatie).
Reserveer en laat weten wanneer, waar en welk soort bier (bij opmerkingen) u wilt brouwen.


* behalve pilsbieren, bieren van spontane gisting en microbieel geïnfecteerde bieren uiteraard!
** dit zijn stappen die enige tijd in beslag nemen.  't Bierkwartier voert die graag voor u uit, maar u mag natuurlijk terugkomen om de botteling zelf uit te voeren.
*** van brouwdag tot drinkklaar bier rekent u best anderhalve tot twee maanden (!), dus de volle bak bier neemt u nog niet mee op de brouwdag zelf.
 
                 't Bierkwartier                                                                                                                                                                               all rights reserved                                                                                                                                                                                                   BE 0607 876 036
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu